Forum Dyskusyjne Dragon Ball Online DBO
[ROZWIAZANIE] Problemy przy updacie - Wersja do druku

+- Forum Dyskusyjne Dragon Ball Online DBO (http://dbmmo.net)
+-- Dział: Gry (/forumdisplay.php?fid=68)
+--- Dział: Dragon Ball Online (/forumdisplay.php?fid=3)
+---- Dział: Poradniki (/forumdisplay.php?fid=18)
+----- Dział: Poradniki Techniczne (/forumdisplay.php?fid=24)
+----- Wątek: [ROZWIAZANIE] Problemy przy updacie (/showthread.php?tid=515)

Strony: 1 2 3 4 5


[ROZWIAZANIE] Problemy przy updacie - Spat - 21-02-2013 05:30 PM

Co update na SB pojawiaja sie wysyp problemow i pytan zwiazanych z nowym patchem. Mozna je podzielic na nastepujace kategorie:

1. Problem ze sciagnieciem updatu.
2. Problem zwiazany z zaangielszczeniem m.in. Microsoft Visual C++ Debug Assertion Failure.
Pobierz STAD pliki lang i lang0. Swoje obecne pliki podmien na te pobrane. Jesli to nie pomoze przejdz do punktu piatego.
3. Game initialazed failed
1. Uruchom DBO jako administrator
2. Jesli uruchamianie jako administrator nie pomoze to usun folder gameguard.
3. Jesli to nie pomoze to patrz punkt nr 5.
4. Gra sie patchuje przy kazdym uruchomieniu
Uruchom gre poprzez DBO.exe
5. Wszystkie inne problemy
1. Pobierz Perfect Uninstaller/Revo Pro Uninstaller
2. Odinstaluj DBO jednym z powyzszych programow
3. Pobierz CCleaner
4. Wyczysc rejestry powyzszym programem
5. Wylacz anty-virusa
6. Reinstall DBO uzywajac innej sciezki niz poprzednio
7. RECZNE PATCHOWANIE
Przed sciagnieciem updatu nalezy odinstalowac zaangielszczenie


RE: Problemy prz updacie - Poker - 21-02-2013 06:27 PM

Ja mam inny problem którego rozwiązać się nie da żadnym z powyższych metod Smile

Odinstalowuje system, ściągam DBO, instaluje, mam po instalacji PAtch i Download (te paski) zrobione, daje Start i normalnie mi się gra odpala... Wpisuje login i hasło i dupa! Mam błąd o ten(Punkt3) : http://dbmmo.net/showthread.php?tid=154 wchodze w ten plik Patchlist i porównuje go z tą stroną :
http://patchdbo.wasabii.com.tw/Download/DBO_CT_TW_Release/Patch/PatchVerList.XML I mam wszystko tak samo jak na niej... Więc nie mogę dokonać ręcznego patchowania skoro wszystko niby mam.


RE: Problemy prz updacie - szlagjer - 21-02-2013 07:10 PM

W pliku PatchVerList.xml zawarta jest jedynie informacja o potrzebnych patchach. To, że lista jest kompletna, nie znaczy, że masz wgrane je wszystkie (plik można przecież swobodnie edytować, wpisać "kupa" a gra to, nomen omen, osra).

Jeśli masz aktualną listę patchy w pliku PatchVerList.xml i masz pobrane potrzebne tobie patche w folderze z programem (jak grałeś przed nowym patchem, ściągasz tylko jeden - bezpośredni link - http://patchdbo.wasabii.com.tw/Download/DBO_CT_TW_Release/Patch//1.57.37.RTP ) to uruchamiasz simplepatchera i nastawiasz wodę na herbatę. Kiedy wrócisz z kuchni gra powinna być już zaktualizowana.

Pamiętaj, że zangielszczenie nie może być zainstalowane podczas patchowania.
Możesz mieć również problem z langami, a tutaj są do ściągnięcia - http://dbocom.com/tools/english-patch/
Ściągasz, nadpisujesz, grasz.


RE: Problemy prz updacie - Spat - 21-02-2013 07:24 PM

zatwierdzam te instrukcje


RE: Problemy prz updacie - Poker - 21-02-2013 07:25 PM

Niestety wyskakuje mi podczas patchowania tym programem błąd : http://dbmmo.net/showthread.php?tid=177 (4 post)


RE: Problemy prz updacie - szlagjer - 21-02-2013 07:53 PM

Nie wierzę, że próbowałeś wszystkiego, gdyż to nie jest możliwe, że gra nie działa i nie ma rozwiązania (szczególnie, że grałeś już przed nowym patchem).
Musiałeś pominąć jakiś krok lub źle go wykonać. Odinstaluj grę zgodnie ze wskazówkami Spata, zainstaluj ponownie i nie jęcz na SB, że dostajesz złe rady, bo widocznie nie umiesz wykonać instrukcji, które są napisane prawidłowo i po polsku.


RE: Problemy prz updacie - Poker - 21-02-2013 08:01 PM

Robie tak :
PRzeinstalowałem System Viste.
Ściągnąłem wszystkie packi do niego i programy mi potrzebne +antyvir. itp. itd.
Ściągam DBO, odpalam (odrazu mam z patchowane Whis)
Tworzę folder DL_Temp i tam wpakowuje ten plik : patchdbo.wasabii.com.tw/Download/DBO_CT_TW_Release/Patch//1.57.37.RTP a potem wsadzam program i 2 pliki któe ściągam razem z nim. Odpalam program i wyskakuje w/w błąd.


RE: Problemy prz updacie - songogu - 21-02-2013 08:07 PM

Nie wrzuciłeś patchy po kolei tylko najnowszy..


RE: Problemy prz updacie - szlagjer - 21-02-2013 08:09 PM

"Ściągam DBO, odpalam (odrazu mam z patchowane Whis)"

Nie rozumiem. Co to znaczy, że od razu masz spatchowane?
Którą wersję clienta posiadasz?
Coś mi się wydaje, że nie masz zainstalowanych wcześniejszych patchy.


RE: Problemy prz updacie - Poker - 21-02-2013 08:11 PM

1.57.37
----
Znaczy to że gdy odpalam DBO.exe to mam odrazu do kliknięcia "START"