Aktualny czas: 27-05-2017, 04:47 PM Witaj! (LogowanieRejestracja)


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 7 Głosów - 2.71 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DragonBallOnline: Global [TESTY]

15-05-2015, 10:56 PM
Post: #31


loganSS2
**
Nameczanin
Liczba postów: 53
Likes Given: 0
Likes Received: 0 in 0 posts
Dołączył: Feb 2015
Reputacja: 0



RE: DragonBallOnline: Global [TESTY]
widze ze Xenoverse sie wam znudził więc teraz bedziecie kosic sobie w Global Smile
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Like Post Odpowiedz cytując ten post

16-05-2015, 06:35 PM
Post: #32


VegitoSan
**
Nameczanin
Liczba postów: 86
Likes Given: 19
Likes Received: 7 in 6 posts
Dołączył: May 2013
Reputacja: 0



RE: DragonBallOnline: Global [TESTY]
Wiele osób już przeszło Xenoverse'a więc to się nudzi, szybko da sie tam wszystko osiągnąć.
DBO to co innego moim zdaniem.. :P Poza tym to forum już jest poświęcone DBO.

[Obrazek: i5k5.jpg]
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Like Post Odpowiedz cytując ten post


The following 1 user Likes VegitoSan's post:
Hisaki (16-05-2015)

18-05-2015, 02:52 PM
Post: #33


SzczeepanSan
*******
Dai Kaiô
Liczba postów: 695
Likes Given: 168
Likes Received: 310 in 134 posts
Dołączył: Nov 2012
Reputacja: 21



RE: DragonBallOnline: Global [TESTY]
ktoś dostał konto na close alpha?
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Like Post Odpowiedz cytując ten post

18-05-2015, 04:58 PM
Post: #34


songogu
******
Zrzęda z DBMMO
Liczba postów: 1,180
Likes Given: 517
Likes Received: 390 in 258 posts
Dołączył: Jan 2013
Reputacja: 21



RE: DragonBallOnline: Global [TESTY]
Hisaki dostał
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Like Post Odpowiedz cytując ten post

18-05-2015, 08:32 PM
Post: #35


Twilight
**
Nameczanin
Liczba postów: 160
Likes Given: 3
Likes Received: 21 in 18 posts
Dołączył: Mar 2014
Reputacja: 0



RE: DragonBallOnline: Global [TESTY]
I ja sie zalogowałem ale nic na meila nie dostałem WTFgoku

[Obrazek: J407L7.png]
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Like Post Odpowiedz cytując ten post

24-05-2015, 05:22 PM
Post: #36


envy456
****
Android
Liczba postów: 921
Likes Given: 3
Likes Received: 35 in 32 posts
Dołączył: Jan 2013
Reputacja: 3



RE: DragonBallOnline: Global [TESTY]
czemu nie mozna uzywac skillow czy tylko ja nie moge?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Like Post Odpowiedz cytując ten post

24-05-2015, 05:30 PM
Post: #37


Squallx5
**
Nameczanin
Liczba postów: 185
Likes Given: 97
Likes Received: 60 in 44 posts
Dołączył: Jan 2013
Reputacja: 8



RE: DragonBallOnline: Global [TESTY]
bo to sa tylko testy sprawdzajace stabilnosc serwera

[Obrazek: futuretrunkstag.png]
[Obrazek: ozilv3.jpg]
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Like Post Odpowiedz cytując ten post

24-05-2015, 05:52 PM
Post: #38


envy456
****
Android
Liczba postów: 921
Likes Given: 3
Likes Received: 35 in 32 posts
Dołączył: Jan 2013
Reputacja: 3



RE: DragonBallOnline: Global [TESTY]
mimo to mogliby dac te frajde postrzelania ze skilli to one najwiecej zawadzaja gdy kilka osob uzywa ich naraz
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Like Post Odpowiedz cytując ten post

26-05-2015, 06:35 PM
Post: #39


SzczeepanSan
*******
Dai Kaiô
Liczba postów: 695
Likes Given: 168
Likes Received: 310 in 134 posts
Dołączył: Nov 2012
Reputacja: 21



RE: DragonBallOnline: Global [TESTY]
tzn ze pewnie nie napisali serwera optymalnie. Ciekawe na ilu wątkach chodzi, bo z kodu jaki jakiś czas temu widziałem wynikało, że cały serwer to jeden wielki proces bez dodatkowych wątków i każdy skil czy inna akcja była robiona w 1 procesie, a decyzja jak dalej przesłać pakiet opierała się na 1 wielkim switch - case.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Like Post Odpowiedz cytując ten post

28-05-2015, 05:00 PM (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-05-2015 05:01 PM przez PyraSan.)
Post: #40


PyraSan
******
ziemniak
Liczba postów: 84
Likes Given: 4
Likes Received: 40 in 25 posts
Dołączył: Nov 2012
Reputacja: 0



RE: DragonBallOnline: Global [TESTY]
Były dwa, jeden główny i drugi odpowiedzialny za nazwijmy to "monitorowanie". Główny odpowiadał za akcje takie podstawowe nie wymagające jakiś częstych interakcji klient - serwer, jak na przykład trade. Ten drugi aktualizował dane wszystkich zalogowanych graczy w pętli (hp, koordynaty, recast skilli itd.). Taki jeden wielki while na pewno nie jest optymalny, ale rozbicie tego na kilka wątków nie jest jakieś super czasochłonne dlatego wydaje mi się że pewnie już to zrobili.

W ostatniej wersji jaką ja widziałem był już też serwer komunikacji Klient <-> Query <-> BD, a w plikach dbo były paczki z pakietami komunikacyjnymi pomiędzy innymi serwerami, także możliwość rozbicia tego na kilka procesów na pewno jest, niestety nie wiem czy z tego skorzystali.

Gdzie stoi serwer dbo global?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Like Post Odpowiedz cytując ten post


The following 1 user Likes PyraSan's post:
Hisaki (28-05-2015)
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości