Aktualny czas: 23-08-2017, 12:49 PM Witaj! (LogowanieRejestracja)


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 26 Głosów - 3.08 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jak uruchomic kilka DBO na 1 komputerze

14-01-2013, 02:09 AM (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-01-2013 02:26 AM przez SzczeepanSan.)
Post: #1


SzczeepanSan
*******
Dai Kaiô
Liczba postów: 695
Likes Given: 168
Likes Received: 310 in 134 posts
Dołączył: Nov 2012
Reputacja: 21



Jak uruchomic kilka DBO na 1 komputerze
Doszly mnie sluchy, ze opcja z Sandboxie nie dziala.
Pozostala jedynie nadzieja w wirtualizacji.

Z czasem opisze dokladnie jak to zrobic. Narazie zadowlic sie musicie takim tutorialem:




niestety nie bedzie to tak komfortowe jak sandboxie, ale bufoac sie druga postacia bedzie mozna (chyba ze masz na prawde dobry komputer).

Ja na Core2duo E8400, 4 GB RAM OCZ Platinium PC 8000 i Pallit 8600 GT 512MB nie udalo mi sie ustawic konfiguracji:
Winndows 8 w windows 8 a w tym windowsie DBO Tajwanskie.
Potestujcie na winxp lub win 7 w srodku (ja w wolnej chwili sprawdze Win 8 + windows XP SP2)
Prace nad problemem trwaja. Narazie umiem tyle:
[Obrazek: multikonto.jpg]

http://img824.imageshack.us/img824/3379/multikonto.jpg

Na studiach z przedmiotu wirtualizacja systemow IT mialem 4.5 wiec nie piateke, ale sadze ze ta droga do uruchomienia kilku DBO jest mozliwa, musze kupic tylko wiecej RAMu lub zmienic konfiguracje (moze w srodku windows XP).
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Like Post Odpowiedz cytując ten post


The following 4 users Like SzczeepanSan's post:
Dortax (19-01-2013), Vancik (22-02-2013), Zabojca (26-02-2013), Francuz (02-03-2013)

14-01-2013, 08:45 AM
Post: #2


NazuroSan
*******
Rō Kaiôshin
Liczba postów: 249
Likes Given: 97
Likes Received: 96 in 55 posts
Dołączył: Nov 2012
Reputacja: 7



RE: Jak uruchomic kilka DBO na 1 komputerze
Nie ma to jak dokupywać ram dla potrzeby odpalenia drugiego dbo. hungrygoku

[Obrazek: tumblr_m9jmp3nF8l1r72ht7o7_r2_500.gif]
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Like Post Odpowiedz cytując ten post

14-01-2013, 09:42 AM
Post: #3


Agito
******
Zaświaty
Liczba postów: 109
Likes Given: 35
Likes Received: 71 in 32 posts
Dołączył: Jan 2013
Reputacja: 2



RE: Jak uruchomic kilka DBO na 1 komputerze
wygląda to całkiem realnie i nawet prosto xD ciekawe co z tego wyjdzie]=p Szepan wierzymy w Ciebie xD

WTFgoku
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Like Post Odpowiedz cytując ten post


The following 1 user Likes Agito's post:
Francuz (02-03-2013)
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości