Aktualny czas: 21-10-2017, 09:27 AM Witaj! (LogowanieRejestracja)


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 29 Głosów - 2.66 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ręczny update DBO

14-01-2013, 04:42 PM (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-03-2013 03:11 PM przez Kordek.)
Post: #1


Spat
***
Changeling
Liczba postów: 433
Likes Given: 62
Likes Received: 149 in 87 posts
Dołączył: Jan 2013
Reputacja: 16



Ręczny update DBO
[Obrazek: DBOTWLauncher.jpg]
1. POBIERZ SimplePatcher.
2. Sprawdź swoją wersję launchera (to co jest w czerwonej ramce na zdjęciu powyżej).
3. Sprawdź liste patchów jakie do tej pory wyszły na TEJ STRONIE dla wersji TW, bądź na TEJ STRONIE dla wersji HK
4. Skopiuj zawartość wyświetloną na powyższej stronie do pliku PatchVerList.XML. Plik można edytować np. TYM PROGRAMEM.
5. Z linku w punkcie 3 ściągnij po kolei wszystkie brakujące Ci patche według tego schematu patchdbo.wasabii.com.tw/Download/DBO_CT_TW_Release/Patch//1.50.1.RTP a gdzie 1.50.1 to numer patcha który ściągasz.
6. Pliki simplepatcher.exe, patchw32.dll i PatchVerList.XML umieść w folderze DL_Temp znajdującym się (a jak nie to go stwórz) w głównym folderze z grą. Ściągnięte patche także tam dodaj tylko wrzucaj je pojedynczo od najstarszego do najnowszego.
7. Uruchom SimplePatcher.
8. Gdy pasek patchowania bedzie caly zielony i wyswietli sie taka informacja to oznacza, ze patchowanie zostalo zakonczone.
[Obrazek: patch.png]
Użytkownicy Windows Vista, 7 i 8 cały proces powinni przeprowadzać jako administratorzy

Edit: Zmieniono tresc bo wkradla sie pomylka i zmieniono link do SP. Tym razem jest bezposrednio ode mnie :P

[Obrazek: updaol59579.png]
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Like Post Odpowiedz cytując ten post


The following 12 users Like Spat's post:
Dortax (14-01-2013), BarwiejSan (15-01-2013), Vancik (17-01-2013), Baloro (20-01-2013), Kosik (29-01-2013), songogu (01-02-2013), BezZahamowan (06-02-2013), michal9433 (10-02-2013), daniel1996z (21-02-2013), Arashi (21-02-2013), goku11 (12-03-2013), Mikiss (14-06-2013)

14-01-2013, 07:49 PM
Post: #2


93Sajyan93
*
Ziemski Wojownik
Liczba postów: 27
Likes Given: 0
Likes Received: 2 in 2 posts
Dołączył: Jan 2013
Reputacja: 0



RE: Ręczny update DBO
Cytat:4. Skopiuj zawartość wyświetloną na powyższej stronie do pliku patchlist.xml. Powinien znajdować się w głównym folderze z grą. Plik można edytować np. TYM PROGRAMEM.
A jeśli w głównym folderze z grą go nie mam?
[Obrazek: nowy%20problem.png]
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Like Post Odpowiedz cytując ten post

14-01-2013, 07:55 PM
Post: #3


Spat
***
Changeling
Liczba postów: 433
Likes Given: 62
Likes Received: 149 in 87 posts
Dołączył: Jan 2013
Reputacja: 16



RE: Ręczny update DBO
Co masz w folderze Simple Patcher i DL_Temp?

[Obrazek: updaol59579.png]
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Like Post Odpowiedz cytując ten post

14-01-2013, 07:59 PM (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-01-2013 09:40 PM przez 93Sajyan93.)
Post: #4


93Sajyan93
*
Ziemski Wojownik
Liczba postów: 27
Likes Given: 0
Likes Received: 2 in 2 posts
Dołączył: Jan 2013
Reputacja: 0



RE: Ręczny update DBO
Wszystkie pache i pliki Simple Patcher / ale tylko w DL_Temp

@Edit/[Obrazek: patch.png] cos takiego mi wyskakuje
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Like Post Odpowiedz cytując ten post

15-01-2013, 03:56 PM
Post: #5


Spat
***
Changeling
Liczba postów: 433
Likes Given: 62
Likes Received: 149 in 87 posts
Dołączył: Jan 2013
Reputacja: 16



RE: Ręczny update DBO
uruchamiasz jako admin? Sprobuj do pliku xml dodawac patche pojedynczo i jednoczesnie z updatem np. patchujesz do 1.57.28 to w xml wpisy sa do 1.57.28 wlacznie

[Obrazek: updaol59579.png]
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Like Post Odpowiedz cytując ten post


The following 1 user Likes Spat's post:
goku11 (12-03-2013)

15-01-2013, 06:40 PM
Post: #6


93Sajyan93
*
Ziemski Wojownik
Liczba postów: 27
Likes Given: 0
Likes Received: 2 in 2 posts
Dołączył: Jan 2013
Reputacja: 0



RE: Ręczny update DBO
(15-01-2013 03:56 PM)Spat napisał(a):  uruchamiasz jako admin? Sprobuj do pliku xml dodawac patche pojedynczo i jednoczesnie z updatem np. patchujesz do 1.57.28 to w xml wpisy sa do 1.57.28 wlacznie

Mówisz pachowac pojedynczo?
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Like Post Odpowiedz cytując ten post

15-01-2013, 07:31 PM
Post: #7


Spat
***
Changeling
Liczba postów: 433
Likes Given: 62
Likes Received: 149 in 87 posts
Dołączył: Jan 2013
Reputacja: 16



RE: Ręczny update DBO
Tak mowie i chyba tak pisalem w glownym poscie

[Obrazek: updaol59579.png]
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Like Post Odpowiedz cytując ten post

15-01-2013, 09:19 PM (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-01-2013 09:22 PM przez 93Sajyan93.)
Post: #8


93Sajyan93
*
Ziemski Wojownik
Liczba postów: 27
Likes Given: 0
Likes Received: 2 in 2 posts
Dołączył: Jan 2013
Reputacja: 0



RE: Ręczny update DBO
Czyli jak plik wygląda tak:
Kod:
<?xml version="1.0" encoding="EUC-KR"?>
-<PatchList>
-<ClientDiffRtPatch>
<Data Date="0428" PatchFile="1.50.1.RTP" Ver="1.50.1"/>
<Data Date="0430" PatchFile="1.50.2.RTP" Ver="1.50.2"/>
<Data Date="0430" PatchFile="1.51.26.RTP" Ver="1.51.26"/>
<Data Date="0504" PatchFile="1.51.27.RTP" Ver="1.51.27"/>
<Data Date="0504" PatchFile="1.51.28.RTP" Ver="1.51.28"/>
<Data Date="0505" PatchFile="1.51.29.RTP" Ver="1.51.29"/>
<Data Date="0507" PatchFile="1.51.30.RTP" Ver="1.51.30"/>
<Data Date="0510" PatchFile="1.51.31.RTP" Ver="1.51.31"/>
<Data Date="0526" PatchFile="1.51.32.RTP" Ver="1.51.32"/>
<Data Date="0526" PatchFile="1.51.35.RTP" Ver="1.51.35"/>
<Data Date="0527" PatchFile="1.51.36.RTP" Ver="1.51.36"/>
<Data Date="0528" PatchFile="1.51.37.RTP" Ver="1.51.37"/>
<Data Date="0531" PatchFile="1.51.38.RTP" Ver="1.51.38"/>
<Data Date="0603" PatchFile="1.51.39.RTP" Ver="1.51.39"/>
<Data Date="0603" PatchFile="1.51.40.RTP" Ver="1.51.40"/>
<Data Date="0610" PatchFile="1.51.41.RTP" Ver="1.51.41"/>
<Data Date="0613" PatchFile="1.51.44.RTP" Ver="1.51.44"/>
<Data Date="0619" PatchFile="1.51.46.RTP" Ver="1.51.46"/>
<Data Date="0629" PatchFile="1.51.47.RTP" Ver="1.51.47"/>
<Data Date="0701" PatchFile="1.51.50.RTP" Ver="1.51.50"/>
<Data Date="0706" PatchFile="1.51.52.RTP" Ver="1.51.52"/>
<Data Date="0727" PatchFile="1.51.53.RTP" Ver="1.51.53"/>
<Data Date="0803" PatchFile="1.51.54.RTP" Ver="1.51.54"/>
<Data Date="0817" PatchFile="1.51.57.RTP" Ver="1.51.57"/>
<Data Date="0818" PatchFile="1.51.58.RTP" Ver="1.51.58"/>
<Data Date="0818" PatchFile="1.51.59.RTP" Ver="1.51.59"/>
<Data Date="0818" PatchFile="1.51.60.RTP" Ver="1.51.60"/>
<Data Date="0922" PatchFile="1.51.63.RTP" Ver="1.51.63"/>
<Data Date="1005" PatchFile="1.51.64.RTP" Ver="1.51.64"/>
<Data Date="1010" PatchFile="1.51.65.RTP" Ver="1.51.65"/>
<Data Date="1026" PatchFile="1.51.67.RTP" Ver="1.51.67"/>
<Data Date="1109" PatchFile="1.51.69.RTP" Ver="1.51.69"/>
<Data Date="1117" PatchFile="1.51.70.RTP" Ver="1.51.70"/>
<Data Date="1123" PatchFile="1.51.71.RTP" Ver="1.51.71"/>
<Data Date="1207" PatchFile="1.57.1.RTP" Ver="1.57.1"/>
<Data Date="1207" PatchFile="1.57.2.RTP" Ver="1.57.2"/>
<Data Date="1219" PatchFile="1.57.5.RTP" Ver="1.57.5"/>
</ClientDiffRtPatch>
-<ClientFullRtPatch>
<Data PatchFile="1.50.1.rtp" Ver="1.50.1"/>
</ClientFullRtPatch>
-<LauncherFullRtPatch>
<Data PatchFile="LauncherFull.rtp" Ver="0.3.38"/>
</LauncherFullRtPatch>
</PatchList>
to ma wyglądać tak?:
Kod:
<?xml version="1.0" encoding="EUC-KR"?>
-<PatchList>
-<ClientDiffRtPatch>
<Data Date="0428" PatchFile="1.50.1.RTP" Ver="1.50.1"/>
</ClientDiffRtPatch> -<ClientFullRtPatch>
<Data PatchFile="1.50.1.rtp" Ver="1.50.1"/>
</ClientFullRtPatch>
-<LauncherFullRtPatch>
<Data PatchFile="LauncherFull.rtp" Ver="0.3.38"/>
</LauncherFullRtPatch>
</PatchList>
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Like Post Odpowiedz cytując ten post

15-01-2013, 10:13 PM
Post: #9


Spat
***
Changeling
Liczba postów: 433
Likes Given: 62
Likes Received: 149 in 87 posts
Dołączył: Jan 2013
Reputacja: 16



RE: Ręczny update DBO
Nie jestem na kompie wuec nie moge porownac ale na pierwszy rzut oka chyba jest ok. Ale szczerze powiedziawszy zamiast sciagac tyle patchow od 1.50 to lepiej sciagmac clienta najnowszego

[Obrazek: updaol59579.png]
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Like Post Odpowiedz cytując ten post

17-01-2013, 09:53 PM (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-01-2013 09:54 PM przez Xenek.)
Post: #10


Xenek
******
Moderator Globalny
Liczba postów: 604
Likes Given: 295
Likes Received: 178 in 135 posts
Dołączył: Jan 2013
Reputacja: 25



RE: Ręczny update DBO
Revouinstallerem wykasowałem DBO, włącznie z rejestrem. Następnie zainstalowałem z najnowszego clienta ze strony Wasabi. Są 4 Patche bodajże, a kończy się na 97mb. I ten z kolei psuł wszystko. Pobrałem go j/w w poradniku, dałem to co niżej:

Cytat:<PatchList>
<ClientDiffRtPatch>
<Data Ver="1.57.35" PatchFile="1.57.35.RTP" Date="0116"/>
</ClientDiffRtPatch>
<ClientFullRtPatch>
<Data Ver="1.50.1" PatchFile="1.50.1.rtp"/>
</ClientFullRtPatch>
<LauncherFullRtPatch>
<Data Ver="0.3.38" PatchFile="LauncherFull.rtp"/>
</LauncherFullRtPatch>
</PatchList>

Sprawdzone, działa. Gameguard pluł się nieco przy włączaniu z komunikatem jakimś, ale przy kolejnym uruchomieniu poleciało zacnie.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Like Post Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości