Aktualny czas: 23-08-2017, 02:44 PM Witaj! (LogowanieRejestracja)


Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 28 Głosów - 3.11 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[ROZWIAZANIE] Problemy przy updacie

21-02-2013, 05:30 PM (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-02-2013 07:01 PM przez Spat.)
Post: #1


Spat
***
Changeling
Liczba postów: 426
Likes Given: 62
Likes Received: 148 in 86 posts
Dołączył: Jan 2013
Reputacja: 16



[ROZWIAZANIE] Problemy przy updacie
Co update na SB pojawiaja sie wysyp problemow i pytan zwiazanych z nowym patchem. Mozna je podzielic na nastepujace kategorie:

1. Problem ze sciagnieciem updatu.
2. Problem zwiazany z zaangielszczeniem m.in. Microsoft Visual C++ Debug Assertion Failure.
Pobierz STAD pliki lang i lang0. Swoje obecne pliki podmien na te pobrane. Jesli to nie pomoze przejdz do punktu piatego.
3. Game initialazed failed
1. Uruchom DBO jako administrator
2. Jesli uruchamianie jako administrator nie pomoze to usun folder gameguard.
3. Jesli to nie pomoze to patrz punkt nr 5.
4. Gra sie patchuje przy kazdym uruchomieniu
Uruchom gre poprzez DBO.exe
5. Wszystkie inne problemy
1. Pobierz Perfect Uninstaller/Revo Pro Uninstaller
2. Odinstaluj DBO jednym z powyzszych programow
3. Pobierz CCleaner
4. Wyczysc rejestry powyzszym programem
5. Wylacz anty-virusa
6. Reinstall DBO uzywajac innej sciezki niz poprzednio
7. RECZNE PATCHOWANIE
Przed sciagnieciem updatu nalezy odinstalowac zaangielszczenie

[Obrazek: updaol59579.png]
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Like Post Odpowiedz cytując ten post


The following 8 users Like Spat's post:
Dortax (21-02-2013), BarwiejSan (21-02-2013), SzczeepanSan (22-02-2013), Raken (22-02-2013), kafaros (22-02-2013), Seva (23-02-2013), Ryo (08-03-2013), goku11 (12-03-2013)

21-02-2013, 06:27 PM
Post: #2


Poker
*
Ziemski Wojownik
Liczba postów: 38
Likes Given: 0
Likes Received: 0 in 0 posts
Dołączył: Feb 2013
Reputacja: 0



RE: Problemy prz updacie
Ja mam inny problem którego rozwiązać się nie da żadnym z powyższych metod Smile

Odinstalowuje system, ściągam DBO, instaluje, mam po instalacji PAtch i Download (te paski) zrobione, daje Start i normalnie mi się gra odpala... Wpisuje login i hasło i dupa! Mam błąd o ten(Punkt3) : http://dbmmo.net/showthread.php?tid=154 wchodze w ten plik Patchlist i porównuje go z tą stroną :
http://patchdbo.wasabii.com.tw/Download/...erList.XML I mam wszystko tak samo jak na niej... Więc nie mogę dokonać ręcznego patchowania skoro wszystko niby mam.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Like Post Odpowiedz cytując ten post

21-02-2013, 07:10 PM (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-02-2013 07:12 PM przez szlagjer.)
Post: #3


szlagjer
*
Ziemski Wojownik
Liczba postów: 32
Likes Given: 15
Likes Received: 17 in 12 posts
Dołączył: Jan 2013
Reputacja: 0



RE: Problemy prz updacie
W pliku PatchVerList.xml zawarta jest jedynie informacja o potrzebnych patchach. To, że lista jest kompletna, nie znaczy, że masz wgrane je wszystkie (plik można przecież swobodnie edytować, wpisać "kupa" a gra to, nomen omen, osra).

Jeśli masz aktualną listę patchy w pliku PatchVerList.xml i masz pobrane potrzebne tobie patche w folderze z programem (jak grałeś przed nowym patchem, ściągasz tylko jeden - bezpośredni link - http://patchdbo.wasabii.com.tw/Download/....57.37.RTP ) to uruchamiasz simplepatchera i nastawiasz wodę na herbatę. Kiedy wrócisz z kuchni gra powinna być już zaktualizowana.

Pamiętaj, że zangielszczenie nie może być zainstalowane podczas patchowania.
Możesz mieć również problem z langami, a tutaj są do ściągnięcia - http://dbocom.com/tools/english-patch/
Ściągasz, nadpisujesz, grasz.

IAMTHELIQUOR
OgarnijSieIza
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Like Post Odpowiedz cytując ten post

21-02-2013, 07:24 PM
Post: #4


Spat
***
Changeling
Liczba postów: 426
Likes Given: 62
Likes Received: 148 in 86 posts
Dołączył: Jan 2013
Reputacja: 16



RE: Problemy prz updacie
zatwierdzam te instrukcje

[Obrazek: updaol59579.png]
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Like Post Odpowiedz cytując ten post

21-02-2013, 07:25 PM
Post: #5


Poker
*
Ziemski Wojownik
Liczba postów: 38
Likes Given: 0
Likes Received: 0 in 0 posts
Dołączył: Feb 2013
Reputacja: 0



RE: Problemy prz updacie
Niestety wyskakuje mi podczas patchowania tym programem błąd : http://dbmmo.net/showthread.php?tid=177 (4 post)
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Like Post Odpowiedz cytując ten post

21-02-2013, 07:53 PM
Post: #6


szlagjer
*
Ziemski Wojownik
Liczba postów: 32
Likes Given: 15
Likes Received: 17 in 12 posts
Dołączył: Jan 2013
Reputacja: 0



RE: Problemy prz updacie
Nie wierzę, że próbowałeś wszystkiego, gdyż to nie jest możliwe, że gra nie działa i nie ma rozwiązania (szczególnie, że grałeś już przed nowym patchem).
Musiałeś pominąć jakiś krok lub źle go wykonać. Odinstaluj grę zgodnie ze wskazówkami Spata, zainstaluj ponownie i nie jęcz na SB, że dostajesz złe rady, bo widocznie nie umiesz wykonać instrukcji, które są napisane prawidłowo i po polsku.

IAMTHELIQUOR
OgarnijSieIza
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Like Post Odpowiedz cytując ten post


The following 1 user Likes szlagjer's post:
songogu (21-02-2013)

21-02-2013, 08:01 PM
Post: #7


Poker
*
Ziemski Wojownik
Liczba postów: 38
Likes Given: 0
Likes Received: 0 in 0 posts
Dołączył: Feb 2013
Reputacja: 0



RE: Problemy prz updacie
Robie tak :
PRzeinstalowałem System Viste.
Ściągnąłem wszystkie packi do niego i programy mi potrzebne +antyvir. itp. itd.
Ściągam DBO, odpalam (odrazu mam z patchowane Whis)
Tworzę folder DL_Temp i tam wpakowuje ten plik : patchdbo.wasabii.com.tw/Download/DBO_CT_TW_Release/Patch//1.57.37.RTP a potem wsadzam program i 2 pliki któe ściągam razem z nim. Odpalam program i wyskakuje w/w błąd.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Like Post Odpowiedz cytując ten post

21-02-2013, 08:07 PM
Post: #8


songogu
******
Zrzęda z DBMMO
Liczba postów: 1,181
Likes Given: 519
Likes Received: 390 in 258 posts
Dołączył: Jan 2013
Reputacja: 21



RE: Problemy prz updacie
Nie wrzuciłeś patchy po kolei tylko najnowszy..
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Like Post Odpowiedz cytując ten post

21-02-2013, 08:09 PM (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-02-2013 08:11 PM przez szlagjer.)
Post: #9


szlagjer
*
Ziemski Wojownik
Liczba postów: 32
Likes Given: 15
Likes Received: 17 in 12 posts
Dołączył: Jan 2013
Reputacja: 0



RE: Problemy prz updacie
"Ściągam DBO, odpalam (odrazu mam z patchowane Whis)"

Nie rozumiem. Co to znaczy, że od razu masz spatchowane?
Którą wersję clienta posiadasz?
Coś mi się wydaje, że nie masz zainstalowanych wcześniejszych patchy.

IAMTHELIQUOR
OgarnijSieIza
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Like Post Odpowiedz cytując ten post

21-02-2013, 08:11 PM
Post: #10


Poker
*
Ziemski Wojownik
Liczba postów: 38
Likes Given: 0
Likes Received: 0 in 0 posts
Dołączył: Feb 2013
Reputacja: 0



RE: Problemy prz updacie
1.57.37
----
Znaczy to że gdy odpalam DBO.exe to mam odrazu do kliknięcia "START"
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Like Post Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości